Studio Kompas

In het kader van de Antwerp Children’s Zone start na de paasvakantie de werking van Studio Kompas op Kiel. Op dit moment zit dit nog in de voorbereidende fase. De Schakel is de eerste school die hieraan deelneemt.

Op donderdag 16 maart hebben we reeds een werving gedaan in het 5de en 6de leerjaar. Samen met zorgjuf Ria  is een eerste selectie gemaakt. Momenteel worden de ouders gecontacteerd. Op woensdag 29 maart om 9u houden we een infosessie voor de ouders.

 

Wat is Studio Kompas?

 

Studio Kompas brengt kinderen tussen 9 en 12 jaar op een creatieve manier in contact met allerhande boeiende thema’s. Een gastspreker vertelt over zijn of haar beroep en gaat interactief aan de slag met kinderen. Dit kan zowel op Studio Kompas zelf als op de werkplek van de gastspreker. De kinderen krijgen zo de kans om hun talenten te ontdekken en zich te ontplooien.

 

Azziza Chourak is de verantwoordelijke van Studio Kompas op De Schakel. Met de ondersteuning van 4/5 vrijwilligers en stagiairs begeleiden ze een groep van 22 leerlingen.

 

Op woensdag 26 april starten de activiteiten t.e.m. woensdag 14 juni. Zo’n activiteit duurt 3 uurtjes, van 13u30 tot 16u30. Het aanbod is volledig gratis voor de kinderen die deelnemen.

Hieronder kan u een persmoment met Studio Kompas bekijken:

https://www.facebook.com/marinower/videos/1261759383945166/